Werken bij de Brandweer

Vacatures

Beroepsondersteuning

Brandweer Groningen heeft regelmatig vacatures. Deze vacatures worden gepubliceerd op de website van de Veiligheidsregio Groningen.

Parttimers (Vrijwilligers)

Van gemotiveerde en goed inzetbare vrijwilligers kun je eigenlijk nooit genoeg hebben, echter ook de brandweer in ons cluster Zuid is gebonden aan maximale bezettingen van de vier posten.
De formatiesterkte van de post Stadskanaal is vastgesteld op 30 vrijwilligers, van de posten Bellingwolde, Ter Apel en Vlagtwedde elk op 16 vrijwilligers.
Regelmatig komt er een plaats vrij in één van de drie posten o.a. als gevolg van verhuizen naar elders of veranderen van werkgever. Heeft u belangstelling om vrijwilliger bij één van onze posten te worden kijk dan op onze aparte informatiepagina: Word vrijwilliger bij ons cluster!

Bent u al vrijwilliger in een ander cluster of regio?
Bent u al vrijwilliger en aangesteld bij de brandweer in uw woonomgeving, maar u werkt dagelijks in de nabijheid van de posten Bellingwolde, Stadskanaal, Ter Apel of Vlagtwedde dan zijn er zeker mogelijkheden om uw kennis en vaardigheden overdag ook in ons gebied te benutten. Neem eens contact met ons op!
Ook als u in de buurt van onze posten woont maar elders werkzaam bent in een ploegendienst mag u ons benaderen.

Onderdeel van Veiligheidsregio